Egy nap megszületünk. Egy nap meghalunk. Egy nap változunk. Egy nap változtatunk. Egy nap szerelembe esünk. Egy nap örök szövetséget kötünk. Minden egyetlen egy nap történik velünk. 

Egy nap örök hűséget fogadunk

Ma is arra a bizonyos napra ébredtünk. Új reménnyel, új erővel, új lehetőséggel. Kinek mit hoz majd, az általában csak estére derül ki. Történelmet írtunk e, vagy egy átlagos huszonnégy órát pipáltunk ki. Így voltam ezzel én is. Reggeli rutin, szokásos kisgyermekes jajj, siess már, öltözködés, rohanás, ovi… aztán beütött az a bizonyos aha! Milyen nap is van ma? 

Ma van december 15… Ma van Édesapám, Anton -és még sok kedves ismerősöm-, születésnapja. És ma van Helgáék 10. házassági évfordulója. 

A mai nap szépsége, vagy inkább szépséghibája, hogy bár tele van jeles ünnepekkel, mégis számot kellett adnom róluk. Hiszen semmi sem az, aminek valójában látszott. Pedig milyen örömteli és pozitív a kicsengése a születésnapnak és a házasságnak. Ugye? Hogy értsétek, beavatlak bennetek. 

A házassági évfordulós szertartás sajnos elmaradt, mert lebetegedett a legkissebb gyermek. Ember tervez… Ismerjük a szituációt: a kisbabák MINDENT felülírnak. Mikor feleszméltem, hogy ma bizony az Ő napjuk van, megragadtam a telefonom és közvetítettem jókívánságaimat feléjük. Közben arra gondoltam, hogy milyen nehézségeik lehetnek három gyerkőccel és a szürkének nem mondható hétköznapokkal. Minden extra logisztika lehet és semmi sem kiszámítható. 

Egy nap családot alapítunk

De biztos vagyok benne, hogy ez a nap életükben jövőre és még 10, 20, 50 év múlva is gyönyörű és pozitív marad. Mert ők ketten, tíz évvel ezelőtt egymásnak őszinte szerelemmel fogadtak örök hűséget. S egy szent szövetségre léptek. Egy olyan közös útra, ahol nem számít, hogy épp elutaznak-e romantikázni, vagy sem. Hogy beteg-e a gyermek, vagy nem tudták a házassági évforduló napján megünnepelni az összertartozásukat, a szerelmüket. A lényeg, hogy van ami mindig velük lesz, ami örökké az övék. A szerelmük. 

Ez a szerelem pedig életben tartja a lángot köztük, s megteremti a megfelelő légkört a családban. Szeretettel lengi körül a 3 kisgyermek életének minden egyes napját. És a szerelmük értéket hagy maga után minden egyes nap.

Azt kívánom, hogy…

Édesapámnak sajnos már csak az Ég felé tekintve tudok minden jót kívánni. Az életem része még mindig, pedig már több, mint 11 éve ‘nincs’ köztünk. Az élet nélküle pedig elhihetitek, hogy mennyire szívbemarkolóan sajnálatos minden egyes nap. De mielőtt lezuhantam volna az önsajnálat rejtette mélyrepülésbe, meghozta a futár a karácsonyi könyvcsomagom. A szeretteimnek rendeltem az ünnepekre mindenféle gyönyörűséget. Magamnak is beujítottam egy fantasztikus motivációs olvasmányt. Adj hálát és gazdagodj! címmel. 

Ahogy kezembe fogtam a fekete könyvet a csillogó ezüst betüivel, azonnal megértettem az én mai napom mit is akart mondani nekem. ADJ HÁLÁT és GAZDAGODJ! Adj hálát, lásd meg a szépet és a jót. Nah, nyugtáztam. Akkor ezt most gondoljuk át újra…

Egy nap… megemlékezünk

Képzeljétek: sikerült. Már látom. És tudom. Tudom, hogy az Édesapám a világ legjobbja volt. Az én világomé. És igen, hálás vagyok azért a 22 évért, amíg Ő lehetett az én Édesapám. És GAZDAG vagyok. A 22 év minden egyes napjával. Az emlékekkel, amiket együtt élhettünk át. És a mindennapjaim részévé vállt, és mindazt amit tőle tanultam, tanítom a gyermekeimnek nap, mint nap. És így él Ő tovább bennem. Bennünk. Szeretettel. S ez az én mai -igazán fontos és-, GAZDAG napom. 

Egy nap… ami a Tiéd!

Boldog Szülinapot Apa,

Szeretlek 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü