Weéber Veronika Szertartásvezető: Villa Vitae Balatonfüred

Szívemből jövő, szívetekhez szóló szertartásvezetés

Házasságkötésetek megszervezésénél sok kérdésben kell közös nevezőre jutnotok. Többek közt abban, hogy hol, mikor és hogyan kívánjátok kimondani a boldogító igent.

Az új esküvői trendnek köszönhetően élhettek azzal a lehetőséggel, hogy szertartásotokat személyesebbé, szívhez szólóbbá tegyétek. Szertartásvezetővel történő esketésnél szabadon szárnyalhattok térben és időben. Nincsenek földrajzi, hivatali, formális keretek, vagy szabályok, közigazgatási határok.

Minden menyegzőre új szertartás szöveget írok. Ez a munkám esszenciája, amit szívvel-lélekkel teszek. Célom, hogy lássam a párjaimat és kedves vendégeiket úszni a földön túli boldogság mámorában. Mivel mindenkinek saját története van ezt a csodálatos különlegességet szeretném megőrízni és kiemelni a szertartások alkalmával. Csak egyetlen elemnél nem térhetek el, mert ez minden hozzám fordulónál adott: ez maga a SZER-elem.

“A szerelmet tudni kell viselni, és ez az egyetlen márka, ami sosem megy ki a divatból.” – Carrie Bradshaw

Magyarországon jogilag akkor elfogadott a házasság, ha anyakönyvvezető és két tanú előtt köttetik. Ennek értelmében kikerülhetetlen a házassági adatlap rögzítése.

Mivel szeretitek megadni a módját az ünneplésnek és a Nagy Napnak, ezért hangsúlyossá kívánjátok tenni szerelmetek összekötését egyházi, polgári vagy sprituális formában egy egyedi szertartáson. Ez történhet elbújva a világ elől -egy erdő mélyén, vagy nagyszüleitek pajtájában-, esetleg valamelyik csodás külföldi szigeten. Akár az óceánon hajózva is van lehetőségetek saját anyanyelveteken kimondani a boldogító igent.

SZÁMOTOKRA BIZTOS MEGOLDÁS LEHET A SZERTARTÁSVEZETŐ:

 • Ha különleges helyszínen vagy
 • időpontban kívántok egybe kelni,
 • szeretitek a formabontót,
 • személyes hangvételt,
 • egyedi elképzelésetek van,
 • szeretnétek kivételessé tenni a Nagy Napot,
 • magasabb minőségben kívánjátok megélni az ünnepélyességet,
 • csak Nektek készült és Rólatok szóló szertartás beszédet szeretnétek hallani.

Általában azon párok választása a szertartásvezető, akik a boldogító igen kimondását személyesebb hangvételben, magasabb minőségben kívánják megélni, mint azt a hivatalok szabályrendszere biztosítani tudja számukra egy anyakönyvvezető személyében.

Anyakönyvvezető

Köztisztviselő, hivatali alkalmazott, munkavégzése helyhez, időhöz és korlátokhoz kötött:

 • Munkavégzését a saját közigazgatási területén gyakorolhatja (Budapest esetében adott kerület határain belül eskethet).
 • Munkaideje a hivatali nyitvatartással összehangolt. Ügyfélfogadási napokon érhető el személyesen. Munkaszüneti napokon, ünnepnapokon, valamint külföldön nem vezethet esküvőt.
 • Minden képviselő-testület hivatalában minimum egy; megyei jogú városban és fővárosi kerületben legalább két anyakönyvvezető tevékenykedik.
 • Az anyakönyvvezető személyének kiválasztásánál nincs lehetőség szimpátia alapján dönteni.
 • A házasságkötés időpontját legkorábban a bejelentéstől számított harmincegyedik napra tűzheti ki.
 • Az anyakönyvvezető már nem a klasszikus “nagykönyvet” -házassági anyakönyvet-, iratja alá, hanem 2014. július 1-től elektronikus formában rögzíti a házasságkötést. Azóta a hivatalban és kültéri helyszínen egyaránt házassági adatlapot iratnak alá.
 • Fontos tudnotok, hogy kerületenként eltérő lehet a házasságkötéssel kapcsolatos ügyintézés, ezért arra kérlek benneteket, érdeklődjetek személyesen az adott hivataloknál.
Wéber Veronika Szertartásvezető Minden a nagy napról a papír

Gyakran ismételt kérdések

Kinek kérhető a szolgáltatás?
Mikorra kérhető a szolgáltatás?
Hová kérhető a szolgáltatás?
Hogyan álmodjuk meg a szertartást?
Van-e bármilyen törvényi feltétele a szertartás levezetésének?
Vannak-e kivételek?
Milyen öltözékben vezetek szertartást?
Házassági évfordulós szertartást is vezetek?

Kinek kérhető a szolgáltatás?

Bárkinek kérhető:

 • állampolgárságtól,
 • kortól,
 • vallási,
 • politikai,
 • nemi hovatartozástól

teljesen független.

Mikorra kérhető a szolgáltatás?

Bármikorra kérhető a szolgáltatás, mivel nem vagyok hivatali alkalmazott, vezetek esküvőket a hét bármely napján: munkaszüneti napon, ünnepnap vagy épp hosszú hétvégén. Az általatok meghatározott időpontban és helszínen vezetem le a szertartást, legyen az késő este vagy akár éjszaka.

Hová kérhető a szolgáltatás?

 • Balaton,
 • Budapest,
 • BÁRHOL a világon
Wéber Veronika Szertartásvezető Minden a nagy napról tengerpart

Tengerparton

Wéber Veronika Szertartásvezető Minden a nagy napról helyszín

Vízen

Wéber Veronika Szertartásvezető Minden a nagy napról küldöldön

Hegyekben

Hogyan álmodjuk meg a szertartást?

Minden párommal személyes találkozó keretében egyeztetem, hogy milyen típusú, stílusú, vagy épp témájú szertartásvezetést kérnek. Egy finom kávé, vagy gőzölgő tea mellett elmesélitek, hogy az esküvőt hogyan álmodtátok meg. A szertartást ehhez igazítjuk és olyan egyedi elemekkel gazdagítjuk, mely hangsúlyozza menyegzőtök, személyiségetek, szerelmetek különlegességét.

Vannak párok, akik a romantikus, meghitt esketési ceremóniát részesítik előnyben. S vannak, akik szívesen színesítik szertartásukat viccesebb, lazább vagy épp extrémebb elemekkel. Részemről a legtermészetesebb, hogy a különleges kérésekre nyitott vagyok, hiszen ettől lesz olyan a ceremónia, amilyet ti szeretnétek.

Van-e bármilyen törvényi feltétele a szertartás levezetésének?

A párjaimtól minden esetben azt kérem, hogy a kitűzött esküvő dátuma előtt vagy akár aznap két tanúval legyetek szívesek a hivatalban rögzíteni a házassági adatlapot. Ezután megyek ki az általatok kért helyszínre piros-fehér-zöld vállszalagban, a megbeszélt időpontban levezetni szertartásotokat. Mindez azért fontos, mert eleget kell tennünk a törvényi előírásoknak. Ezután válhat valóra egyedi szertartásotok. A kettő együtt tökéletes a Nagy Naphoz.

Vannak-e kivételek?

Kivételek mindig vannak. Leggyakoribb probléma, amikor a pár a hivatalban megtette a bejelentkezést, de mégsem sikerült a kitűzött dátumig a házassági adatlap aláírása. Ilyen helyzetben is szívesen megtartom szertartásotokat vállszalagban, de megállapodásban rögzítenünk kell, hogy külön kérésetekre történt a szertartás leveztése és nem képez magyar családjogi köteléket.

Külföldön házasságot kötött párok esetében nem feltétlen kell, hogy a házassági lap kiállítása Magyarországon történjen, honosíttatni sem kell, megfelelő a külföldön kiállított.

Milyen öltözékben vezetek szertartást?

A párjaimmal minden esetben egyeztetem, hogy milyen színű, témájú vagy épp stílusú az esküvőjük. Menyegzőtök legyen magyaros vagy városias, tarthatjátok kastélyban, hajón vagy a szomszédos mezőn. Stílusában klasszikus, modern, elegáns vagy romantikus, retró, természetes, esetleg provence-i, bohókás, rusztikus, népszerű vintage vagy kecses barokk. Felépíthetitek az egészet egy adott téma köré, mint a napjainkban közkedvelt Gatsby vagy a tengerészes-hajós esküvő, az örökifjú Star Wars, vagy a méltán híres repülős-utazós, a lovas és motoros esküvők. Szeretem öltözékem színben, stílusban az aktuális igényhez igazítani. Nyilván a jó ízlés határain belül, de szívesen vagyok partner bármiben.

Házassági évfordulós szertartást is vezetek?

Szívesen közreműködök házassági évfordulós szertartások levezetésében is. Hála Istennek, egyre nagyobb igény van erre a szolgáltatásra, hiszen a házaspárok szeretik megünnepelni összetartozásuk jeles évfordulóit. Legyen az 5. 10. 15. 20. 25. 30. 40. vagy épp 50. házassági évforduló alkalmával. Ebben az esetben hasonló a ceremónia, mint azoknál a pároknál, akik először mondják ki a boldogító igent. Rohanó világunkban szívszorító érzés látni azokat a boldog házasságban élő párokat, akik még sok-sok együtt töltött év múltán is tiszta szívből, kéz a kézben fogadnak újra örök hűséget egymásnak.

Ha szeretnétek egy igazán

 • Vidám
 • Energikus
 • Rátermett
 • Optimista
 • Nyitott
 • Intelligens
 • Kreatív
 • Aranyos

szertartásvezetőt, személyemben megtaláltok 🙂

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

A szolgáltatás díja:

Kérj egyedi árajánlatot a “Kapcsolatfelvétel” fül alatt

Amennyiben az általatok kért időpontban nem tudnám levezetni szertartásotokat -mert egy másik pár már leszerződött velem-, nagyon szívesen ajánlok megbízható szertartásvezető kollégát.

Házasságot Budapesten átlagosan 75-120000 Ft-ért, Siófokon 80000 Ft-ért, Sopronban több, mint 125000 Ft-ért köthettek külső helyszínen anyakönyvvezetővel.

Az általam vezetett polgári vagy spirituális szertartásvezetés Magyarország és a világ bármely pontjára kérhető.

Menü